Doe het zelf tips van Klusaanpak

Tips waar u wat aan heeft

Iedereen kan klussen. Je moet alleen even weten hoe je het aanpakt en de juiste doe het zelf tips kennen! Ben jij een doorgewinterde doe-het-zelver? Of juist iemand die nog maar net komt kijken? Dat maakt niet uit: zelf bouwen en klussen begint met een goed plan én het goede materiaal. Als je een beetje handig bent is dat mooi meegenomen, maar veel belangrijker is dat je het leuk vindt. Wij van Klusaanpak kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen en delen onze passie graag met jou.

Doe het zelf tips

Doe-het-zelven is veel leuker (en goedkoper) dan het laten doen

Waarom zou je veel geld uitgeven aan klusjesmannen als je het meeste ook gewoon zelf kunt doen? En waarom zou je jouw meubels halen in van die suffe meubelzaken waar iedereen altijd heen gaat? De meeste meubels kun je ook gewoon zelf maken! En niet alleen bespaar je zo klauwen met geld, het is ook nog eens superleuk en goed voor je hersenen om creatief bezig te zijn. Bovendien gaat er niets boven het gevoel dat je krijgt wanneer je leeft tussen spullen die je zelf gemaakt hebt. Geloof je ons niet? Probeer het dan maar eens uit!

Hoe pak je het klussen en bouwen aan?

Klussen is net als koken: iedereen kan iets bijzonders maken, maar je moet het wel graag willen. Verder heb je alleen bouwtekeningen nodig (het recept), goed materiaal (je ingrediënten) en de het juiste gereedschap (pannen enzo). 

Om het jou gemakkelijk te maken hebben we op deze website alle informatie bij elkaar gebracht: tips, bouwtekeningen en stap-voor-stap plannen om alles te maken wat je wilt. Wil je klussen in of buiten je huis? Of zelf meubels maken uit hout? Kijk lekker rond en laat je inspireren!

Doe het zelf tips voor meubels maken

Wil je zeker weten dat je niet dezelfde meubels hebt als je buren? Dan maak je ze toch gewoon zelf? Bijvoorbeeld met de bouwtekeningen van Fred. Deze timmerman heeft een boek gemaakt met duizenden professionele bouwtekeningen voor alle soorten houten meubels. Er staat precies bij hoe je stap voor stap te werk moet gaan en wat je nodig hebt. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kun je bijvoorbeeld beginnen met een bijzettafeltje. Wil je wat meer uitdaging? Wat dacht je dan van een loungebank?

Doe het zelf tips voor klussen in en rondom huis 

Als het gaat om serieuze bouwwerkzaamheden, met draagmuren, gasleidingen en wisselstroom, is het slim om een erkende professional in te schakelen. Maar voor de rest? Een gipswandje zetten, schilderen, vloertje leggen, nieuwe douchebak plaatsen: dat kan je in principe allemaal zelf. En het is nog leuk ook! Daarom vind je hier de beste doe het zelf tips voor klussen in en rondom huis. Ook voor eenvoudige klusjes, zoals een plank waterpas aan de muur hangen of het tuinpad betegelen zit je goed bij Klusaanpak!

Blog berichten die u interesseren?